O NAMA

Lola Ribar d.d. najveći je i najstariji hrvatski proizvođač sanitetskog materijala, proizvoda od vate i gaze za higijenu te jedan od najvećih u ovom dijelu Europe. Kroz stoljetno iskustvo i prepoznatu kvalitetu osigurali smo prisutnost naših proizvoda diljem svijeta.

POVIJEST

Blizina rijeke, kao i blizina željezničke postaje u Mrzlom polju bile su odlučujuće da tadašnji vlasnik odabere tu lokaciju za njenu izgradnju. Iz te radionice postepeno se razvijala proizvodnja zavojnog materijala i vate. Slap na rijeci Mrežnici pogodovao je za izgradnju vlastite hidrocentrale, čime je bila osigurana i pogonska energija bez vanjskih faktora.

Do završetka drugog svjetskog rata ova radionica se razvila u jednu od najznačajnijih tvornica onog vremena te je kao i ostala privatna imovina po završetku rata oduzeta vlasnicima i predana na upravljanje državi. Prva službena registracija zabilježena je 22. ožujka 1947. godine pod nazivom “Tvornica sanitetskog materijala Lola Ribar Karlovac”.

Od tada pa do danas poduzeće prolazi kroz nekoliko organizacijskih promjena, kao što je pripajanje nekadašnje tvornice marama Marama s Turnja 1950. Godine 1973. dolazi do reorganizacije po “osnovnim organizacijama udruženog rada”, takozvanim ourima. Godinu dana kasnije dolazi do pripajanja OOUR-a Vrpca iz Krnjaka tvrtki “Lola Ribar”. 1990 godine, na pragu demokratskih promjena u Hrvatskoj dolazi do ukidanja OOUR-a i od tada pa do pretvorbe “Lola Ribar” posluje kao jedinstveno društveno poduzeće. Od 1993. godine “Lola Ribar” je dioničko društvo.

2008. godine započinje restrukturiranje, modernizacija proizvodnje i linija proizvoda, razvoj marketinških aktivnosti i pozicioniranje.

DJELATNOST

Prepoznatljivi smo po upotrebi najkvalitetnijih sirovina od kojih proizvodimo sve vrste gaze i vate koje se zatim koriste se u medicinske svrhe te za osobnu higijenu.

Vrhunski najfiniji pamuk od kojeg proizvodimo naše proizvode zaštitni je znak naše kvalitete.

Jedan smo od lidera u proizvodnji sanitetskog materijala na području bivše Jugoslavije. Sjedište društva nalazi se u Zagrebu, na adresi Radnička cesta 54, dok je tvornica locirana samo 60 kilometara od Zagreba, na adresi Karlovac, Riječka 97. Osnovna djelatnost je proizvodnja gaze i proizvoda od gaze (svih vrsta gaza, sterilnih i nesterilnih kompresa, trbušnih marama, setova i sl.), te proizvodnja vate i proizvoda od vate (cik-cak vate, bolničke vate, higijenskih uložaka, kozmetičke vate, vatenih štapića i sl.). Preostale registrirane aktivnosti su veleprodaja i zastupstvo, maloprodaja kozmetičkih i higijenskih proizvoda i skladištenje. Pored spomenutih aktivnosti, pokrivamo i područje uvoza i izvoza.

Godišnja proizvodnja iznosi cca 11.000.000 m2 gaze i proizvoda od gaze, te cca 400 tona vate i proizvoda od vate.

ZAŠTO ODABRATI LOLU RIBAR?

Vrhunska kvaliteta prirodnih sirovina od kojih proizvodimo naše proizvode bez sintetičkih dodataka, moderan dizajn proizvoda te dobra cjenovna pozicioniranost u odnosu na konkurenciju temelj su naše poslovne filozofije, što je prepoznato i kod kupaca. Jedna vrlo važna činjenica je dokaz uspjeha- prepoznatljivost našeg branda kod krajnjih korisnika naših proizvoda jedna je od vrijednosti koju smo s vremenom razvili i koja kontinuirano raste.

Lola Ribar d.d., kao vodeći proizvođač sanitetskog materijala u regiji, nastoji stalnim poboljšanjem kvalitete krajnjem kupcu pružiti zadovoljstvo korištenjem naših proizvoda. Uvođenje novih proizvoda i osuvremenjivanje postojećih jedan je od ciljeva naše tvrtke, čime nastojimo pratiti razvojne trendove u svijetu.

NAŠE TRŽIŠTE

Plasman naših proizvoda je 50% na domaće i 50% na izvozno, uglavnom europsko tržište. Domaći tržišni udio iznosi 60% i u stalnom je porastu. Poslujemo s bolnicama, poliklinikama, domovima zdravlja te ljekarnama diljem Hrvatske što nam omogućavaju renomirane veledrogerije. Naša mreža trgovačkih putnika omogućava nam prisutnost u brojnim trgovačkim lancima.

BRIGA O OKOLIŠU

Dugogodišnje iskustvo u proizvodnji naših proizvoda prilagođenih zahtjevima tržišta stalno nadograđujemo kontinuiranim praćenjem ekološih trendova, kako bismo svojim kupcima pružili potpuno zadovoljstvo.

Sama lokacija tvornice, smještene neposredno uz tok jedne od najljepših hrvatskih rijeka, Mrežnice, stalna nam je motivacija u našim naporima u gospodarenju gospodarskim otpadom i sprječavanju štetnih utjecaja na okoliš. Sve naše aktivnosti usklađene su s važećim zakonskim i podzakonskim aktima Republike Hrvatske, Europske Unije i zemalja u kojima se odvija naše poslovanje.

KVALITETA

Kvaliteta naših proizvoda je usklađena s međunarodnim standardima ISO 9001:2015 za proizvode široke potrošnje te sa EN ISO 13485:2016 za medicinske proizvode, kao i s Europskom direktivom MDD 93/42/EEC. Kozmetička linija usklađena je s Uredbom 1223/2009.

Proizvodi opće uporabe usklađeni su s Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti predmeta široke potrošnje (NN 125/2009), Direktivom o određenim aspektima prodaje robe široke potrošnje i o jamstvima za takvu robu (1999/44/EZ), Pravilnikom o zdravstvenoj ispravnosti materijala i predmeta koji dolaze u neposredan dodir s hranom (NN 125/2009), Uredbom Komisije o plastičnim materijalima i predmetima koji dolaze u neposredni dodir s hranom (EZ br. 10/2011), Pravilnikom o sigurnosti igračaka (NN 83/2014) i Direktivom o sigurnosti igračaka (2009/48/EZ).

Kvaliteta brendova koje distribuiramo usklađena je sa europskim propisima te se proizvodi redovno kontroliraju u akreditiranim laboratorijima.

PROGRAM

ASORTIMAN

BRENDOVI

KONTAKT

[email protected]

tel. +385 (0)47 432 331
fax. +385 (0)1 6444 532

Lola Ribar d.d.
Radnička cesta 54
Green Gold poslovni centar / R3

PRATITE NAS

ASORTIMAN

BRENDOVI

KONTAKT

[email protected]

tel. +385 (0)47 432 331
fax. +385 (0)1 6444 532

Lola Ribar d.d.
Radnička cesta 54
Green Gold poslovni centar / R3

PRATITE NAS

ASORTIMAN

KONTAKT

[email protected]

tel. +385 (0)47 432 331
fax. +385 (0)1 6444 532

Lola Ribar d.d.
Radnička cesta 54
Green Gold poslovni centar / R3